Νεα

Τελευταια Νεα

posted by: in Νέα

Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος σε αθλητές

 

Κυρίως οφείλεται στην πρώιμης εμφάνισης στεφανιαία νόσο και ιδιαιτέρως στις νεότερες ηλικίες σε κληρονομικά νοσήματα της καρδιάς.

 

Μερικά απο αυτά είναι:

Η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια (το συχνότερο αίτιο), 

οι αρρυθμιογόνες μυοκαρδιοπάθειες και

οι συγγενείς ανωμαλίες των στεφανιαίων αγγείων.

 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι πολλές περιπτώσεις αιφνίδιου θανάτου σε αθλητές μπορεί να προκληθούν λόγω υποκλινικών μορφών κληρονομικών καρδιαγγειακών νοσημάτων και αρρυθμιογενών συυνδρόμων.

 

Έχει ύψιστη σημασία ένα τέτοιο…

Read More

posted by: in Νέα

Ο πρωταθλητής γεννιέται ή γίνεται; Πώς μπορούμε να επιλέξουμε το σωστό άθλημα για το παιδί; Πώς βοηθάει ο γονιδιακός έλεγχος σ’ αυτή την κατεύθυνση και ποιος ο ρόλος του στη θωράκιση της υγείας μας; Τις απαντήσεις δίνει στην «Κ» ο καθηγητής της Γερμανικής Αθλητικής Σχολής (Deutsche Sporthochschule) στην Κολωνία, Γιώργος Καχριμάνης, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία από τη μακρά παρουσία του στον χώρο της επιστήμης και του αθλητισμού.

posted by: in Νέα

DOCTOR’S SAY – BREAST CANCE

Ευχαριστούμε το Περιοδικό GLOW Magazine για τις ερωτήσεις του πάνω στα γονίδια, την κληρονομικότητα και τον καρκίνο του μαστού.

Πρόληψη!! Η γνώση είναι δύναμη

Μάθετε τα πάντα για τον γονιδιακό έλεγχο και την σημασία της γενετικής συμβουλευτικής

Διαβαστε εδώ το…

Read More

posted by: in Νέα

Σε αυτό το βίντεο, η Judith Balmaña εξετάζει το ρόλο των γονιδίων BRCA1 και BRCA2 στην εκτίμηση του κινδύνου για τον καρκίνο, την έγκαιρη ανίχνευση και την πρόληψη του καρκίνου και την επίπτωση της ανεπάρκειας του BRCA ως προγνωστικού βιοδείκτη για στοχευμένες θεραπείες σε διαφορετικούς τύπους όγκων.

posted by: in Νέα

Σε τουλάχιστον μία πενταετία εκτιμάται ότι θα μπορεί να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα η πρωτοποριακή εξατομικευμένη γονιδιακή θεραπεία κατά των νεοπλασιών.

Πρόκειται για μία επαναστατική θεραπεία κατά της οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας, ενός τύπου θανατηφόρας λευχαιμίας, η οποία πήρε έγκριση – για πρώτη φορά- από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Οι επιστήμονες τροποποιούν γενετικά στο εργαστήριο τα ίδια τα κύτταρα του ασθενούς και τα επαναπρογραμματίζουν, ώστε…

Read More

posted by: in Νέα

Η νόσος προκαλείται από έλλειμμα σε ένα γονίδιο που εξασθενεί την ικανότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων να μεταφέρουν οξυγόνο προς τους ιστούς του σώματος

 

Μια γονιδιακή θεραπεία, η οποία βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, δημιουργεί βάσιμες ελπίδες αντιμετώπισης της β-θαλασσαιμίας, μιας εκ των συχνότερων μορφών αναιμίας.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Read More

posted by: in Νέα

Εκ μέρους του εργαστηρίου μας, σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση!

Σας ενημερώνουμε ότι, το εργαστήριο μας θα παραμείνει κλειστό από Μεγ.Παρασκευή 6/4 μέχρι και Δευτέρα 9/4

posted by: in Νέα

Τα μιτοχόνδρια παράγουν το 90% της σωματικής μας ενέργειας. Μπορούν άραγε οι επιστήμονες να αξιοποιήσουν αυτή τη δύναμη για την καταπολέμηση ασθενειών ή ακόμα και κατά του γήρατος;

posted by: in Νέα

Ένα γονίδιο που προστατεύει την καρδιά όσων ζουν στα χωριά του Μυλοπόταμου Ρεθύμνου, έφερε στο φως μια έρευνα Βρετανών και Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι ανέλυσαν πλήρως το γονιδίωμα 250 κατοίκων της περιοχής.

posted by: in Νέα

Οι επιστήμονες –μεταξύ των οποίων μία Ελληνίδα ερευνήτρια– για πρώτη φορά κατάφεραν να χρονολογήσουν το ιστορικό του καρκίνου στον οργανισμό ενός ασθενούς, αναγνωρίζοντας συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα διαφορετικά στάδια εξέλιξης της νόσου, από το πρωταρχικό στάδιο έως τον θάνατο.

Result 1 - 10 of 40